pas-paa-taget-oeverst-billede

Det er vigtigt at passe på sit tag, da det er en af husets vigtigste konstruktioner. Taget har ikke blot stor betydning for husets sikkerhed, men også for sundheden hos dem der bor i huset. Det er derfor vigtigt konstant at være opmærksom på husets tagkonstruktion og tjekke det årligt for ting som utætheder og skadedyr. Hus og Have Hjælpens handyman i Hadsten og Hinnerup kan være behjælpelig med det årlige tjek af din tagkonstruktion, og hjælper også gerne med alle slags småreparationer af dit tag.

Dette skal du være opmærksom på

Der er dog nogle ting, du selv kan være opmærksom på løbende for at undgå de helt store skader i tagkonstruktionen.

Først og fremmest er det vigtigt at være opmærksom på, at taget bliver ved med at være tæt og intakt. Det er vigtigt, at der ikke opstår utætheder i konstruktionen. Når du tjekker omkring skorstene eller ved husets tagrender, er det vigtigt at være ekstra omhyggelig. Vi kan hos Hus og Have Hjælpen udbedre de utætheder, der kan opstå og udskifte ødelagte tagsten, tagplader eller tagpap. Det er vigtigt at få udbedret de små skader, da de på ingen tid kan udvikle sig til en mere omfattende og ikke mindst dyr skade, hvis fugten først finder sin vej ind i huset.

Mange huse i dag har et undertag. Det er vigtigt også at tjekke undtaget for revner og huller mindst en gang om året. Hvis undertaget på dit hus er utæt, kan det medføre fugt og skimmelsvamp, hvilket er skidt for husets indeklima og dermed også for beboernes sundhed. Herunder er det også værd at nævne, at ventilationen og tilførslen af frisk luft til tagrummet er vigtigt. Hvis du oplever, at dit tagrum virker fugtigt, er det et klart tegn på for dårlig ventilation. I tagrummet kan der også leve skadedyr som eksempelvis rotter eller husmår, hvilket også er en af grundene til, at det er vigtigt at tjekke det ofte.

Hvis du ikke er så erfaren med tagarbejde, er det vores klare anbefaling, at du kontakter en erfaren handyman eller rådgiver til at udbedre skaderne på dit tag. Det er nemlig sådan, at hvis skaderne eller utæthederne bliver udført forkert, kan det give risiko for dyre, større og mere omfattende skader senere hen. Derudover kan man også risikere, at taget blæser af i forbindelse med stormvejr, hvis det ikke er fastgjort helt korrekt.

Endeligt er det vigtigt ikke at gå på kompromis i forbindelse med både efterisolering og materialer. Det er en god investering fremadrettet at sikre sig, at taget har en god og holdbar efterisolering. Husets tag er som sagt vigtigt for både sikkerhed og sundhed, og det er derfor bestemt ikke et punkt, man skal gå på kompromis med i forhold til kvalitet af både materiale og udførelse.

Vores handyman i Hadsten og Hinnerup kan hjælpe dig

pas-paa-taget-tekstbillede

Vi kan hos Hus og Have Hjælpen agere rådgiver og handyman til enhver tid. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din tagkonstruktion er sikker, og ikke indeholder utætheder, kigger vi hos Hus og Have Hjælpen gerne forbi, og tager et kig på konstruktionen. Vi kan rådgive om hvilke småreparationer, der skal prioriteres, og endda udføre dem for dig.

Som skrevet ovenfor er husets tag ikke en konstruktion, man skal gå på kompromis med. Det er vigtigt for sikkerhed og sundhed, at den er lavet korrekt, og ikke er fyldt med utætheder.

Det er en god idé at gå sit tag igennem for fejl og mangler mindst en gang om året. Vi tager hos Hus og Have Hjælpen gerne del i gennemgangen af tagkonstruktionen, og rådgiver dig om både små og større skader. Hvis du gerne vil have dit tag tjekket igennem eller repareret af en erfaren handyman så tøv ikke med at kontakte os på tlf: 60 17 75 26 eller send os en mail på: mail@husoghavehjalpen.dk.