3-gode-metoder-til-beskaering-af-dit-frugttrae-oeverste-billede

Det er vigtigt, at man beskærer sine frugttræer, hvis man ønsker at få større og bedre frugter året efter. Derudover medvirker beskæringen også, at træerne ikke bliver for store eller at det får en mærkelig form. Ved beskæring kan man desuden fjerne de grene, der er blevet svage, så træerne bliver ved med at fremstå flotte.

Formålet med at beskære træerne var oprindeligt, at man kunne forme træet og optimere frugthøsten. Når man beskærer træet, når det er helt ungt, vil det give færre frugter på træet, men dem der kommer vil til gengæld være store og sundere end ellers.

Der er en helt masse fordele ved at beskære havens frugttræer, men man kan faktisk også bare lade dem vokse. Træerne vil uden beskæring også udvikle en pæn form, og det vil også give frugter år efter år. Der er bare det, at frugttræer kan vokse sig store, så der ikke er plads til dem i haven på det spot, hvor man egentlig havde forestillet sig, at det skulle stå.

Når man beskærer sit frugttræ, holder man det nede, og sikrer sig, at det passer til havens størrelse. Det er vigtigt at beskærer løbende, da der skal en for kraftig beskæring til hvis det bliver for stort. Når et frugttræ beskæres for kraftigt, risikerer man, at der kommer færre frugter året efter.

Der findes forskellige måder, hvorpå man kan beskære sin frugttræer. Egentlig handler det om, hvad det fungerer bedst for dig og dit frugttræ.

1.      Den logiske

Den logiske beskæring handler egentlig bare om at bruge sin sunde fornuft. Alle grene skal have lys, for at træet og frugterne kan udvikle sig ordentligt. Hvis man gerne vil have gode frugter, skal man beskære de grene, der krydser og grene der vokser oveni eller for tæt på hinanden. Det er dog vigtigt ikke at glemme, at træet stadig skal beskæres i en pæn og harmonisk form.

Når man bruger denne beskæringsmetode handler det egentlig bare om at bruge sin sunde fornuft. Man skal beskære de grene, der forhindrer lyset i at ramme andre grene, samtidig med man ikke fjerner de grene, der har en stor betydning for træets form.

2.      Den hurtige

3-gode-metoder-til-beskaering-af-dit-frugttrae-tekstibllede

Denne metode er ikke bare den hurtigste, men også den nemmeste. Ved denne metode skal man beskære de grene der:

  • I vejen eller irriterende
  • Skiller sig ud fra de andre og gør træet mindre harmonisk at se på
  • I vejen for udsigten
  • Skygger for de andre grene

3.      Den japanske

Hvis man skal beskære sit frugttræ ud fra den japanske haves overbevisning, skal alt hvad der kommer uden for træets form beskæres. Det skyldes at hvert enkelt træ i den japanske have tildeles en plads og en form.

Man kan altså forme sit frugttræ hele fra begyndelsen og på den måde skabe et træ, der skiller sig ud fra mængden, men stadig giver store og lækre frugter år efter år. Man former træet ved at binde dem i den form man gerne vil have. Når træet har stået et par år vokser grenene, som man gerne vil have det, og det er nemt at holde formen, hvis man husker at beskære det.

Hvis du er i tvivl om, hvordan eller hvornår dit frugttræ skal beskæres så tøv ikke med at kontakte os. Hus og Have Hjælpen er din lokale havemand i Hadsten. Vi hjælper med alt i din have – også beskæring af frugttræer og rådgivning herom.