skaan miljoeet

Foråret er godt på vej. Naturen springer ud og vi kan dufte nyslået græs og pollentallet stiger. Når foråret viser sig, og naturen får lov til atter at springe ud, bliver vi glade og positive. Naturen skaber en vis energi, og efter en lang vinter er det på tide at komme i haven. Dog byder foråret på mere end smukke blomster og flot natur. Solens energi og de regnfulde dage giver også ukrudtet et skub.

Midler mod ukrudt

Der er rigtig mange midler, som kan hjælpe dig med både at forebygge og nedbryde ukrudt, og det behøver ikke nødvendigvis at være skadeligt for hverken dig eller miljøet. Du kan vælge at bruge sprøjtemidler mod ukrudt, men der findes også andre alternativer. Miljøstyrelsen anbefaler ikke at bruge sprøjtemidler, da der findes andre gode alternativer, men vælger du alligevel sprøjtemidlerne, så husk at tænk før du sprøjter.

Mos, ukrudt, snegle og andre skadedyr vil vi gerne af med. De fleste vil mene, at det er noget fanden har skabt, og derfor bliver der taget drastiske midler i brug, for at bekæmpe disse problemer i haven. Der findes et utal af sprøjtemidler, og det kan være svært at finde rundt i, hvad man skal bruge.

Sprøjtemidler der er klar-til-brug

her er svaret paa de rigtige sproejtemidlerFor din egen- og miljøets skyld skal du vælge de godkendte sprøjtemidler, som man kan købe i Danmark. De er opdelt i to grupper, hvoraf den ene er et professionelt sprøjteprodukt, som kun anvendes og kan købes af personer med sprøjtecertifikat, gasnings- og sprøjtebevis. Den anden gruppe af sprøjtemidler henvender sig til de ikke professionelle – private mennesker, og kan derved købes og anvendes af alle.

Køb altid de sprøjtemidler som allerede er blandet og klar til brug. På den måde undgår du at skulle blande sprøjtemidlet selv, og blandingen vil være korrekt. Derved er det også lettere at undgå for meget spild, og din hud bliver ikke skadet af de kraftige koncentrerede sprøjtemidler. Dette er bedst for både dig og miljøet.

De godkendte sprøjtemidler kan købes i alle have- og byggecentre.

Gode råd til dig, som bruger sprøjtemidler i haven:

  • Køb og anvend kun klar-til-brug sprøjtemidler i din have
  • Sørg for, at dine sprøjtemidler er godkendt i Danmark og kun til privatforbrug
  • Læs grundigt på flasken med sprøjtemidlet i og følg instrukserne nøje
  • Smid ikke den tomme emballage i skraldespanden, hvis den er anmærket med et faremærke
  • Tjek dine sprøjtemidler fra sidste år, måske er de ikke godkendt af miljøstyrelsen i år
  • Sørg for at holde børn og husdyr inde, når du sprøjter og til det er tørt

Er det muligt, at have en sprøjtefri have?

saadan undgaar du ukrudtetSpørger du miljøstyrelsen burde vi ikke bruge sprøjtemidler i haven. Først og fremmest skyldes det, at vi skal passe på naturen og miljøet – men også os selv og vores fremtid. Der findes alternativer til sprøjtemidler som ikke er kemiske og dermed farlige for naturen.

Uden sprøjtemidler er det en fordel at være ude med lugejernet i god tid. Så undgår du at ukrudtet får rigtig fat med deres dybe rødder og kaster frø. Derudover kan du dække ukrudtet med jord, så det ikke har mulighed for at vokse ved hjælp af varme og lys.

Det handler i bund og grund om at bruge kræfterne i haven, grave rødder og ukrudt op, og holde det ved lige hele året rundt. Husk på, at med denne metode sikrere du både miljøet og dig selv mod farlige sprøjtemidler.

Hus og Have Hjælpen er på vej

Jeg er vild med naturen, og havearbejdet er min passion. Ukrudt skrammer mig ikke, og jeg ser det som en tilfredsstillelse, når det er fjernet. Mangler du tid, overblik eller kræfter til at få ukrudtet fjernet, så er du meget velkommen til at kontakte mig. Vi kan tage en uforpligtende snak om, hvad du har brug for hjælp til og ønsker med din have. Ring på tlf. 60 17 75 26 eller send mail en til mail@husoghavehjaelpen.dk.