Gør din have allergi venlig

Op mod en million af os danskere lider af høfeber, hvilket især kan blusse op, når vi opholder os i vores have i sommermånederne. Hver gang vi slår græsset, bliver græspollen hvirvlet op, og der findes også bestemt blomster, der kan være med til at tricke en allergikers symptomer.

Den mest indlysende måde hvorpå man kan gøre sin have allergivenlig er naturligvis at asfaltere den, så man undgår blomster og græs. Det er bare de færreste, der synes, at en asfalteret have er hyggelig. Der er dog heldigvis andre ting man kan gøre, og en række forholdsregler man kan tage, hvis man ønsker en mere allergivenlig have.

Forkort din haves pollensæson

allergisk overfor græs

Pollensæsonen er som regel den værste for allergikere – naturligvis alt efter hvilken form for allergi, man er plaget af. Pollensæsonen bringer i den grad høfebersymptomerne frem, og mange allergikere oplever, at deres livskvalitet falder i pollensæsonen, fordi de ikke kan opholde sig ude og leve, som de normalt ville gøre.

Det er faktisk muligt at forkorte pollensæsonen i sin egen have. Det kan man blandt andet gøre ved at undgå alle typer af blomstrende græsser. Særligt græspollenallergikere har ofte tendens til at reagere meget kraftigt på alle de mange forskellige typer af græs som for eksempel bambus, elefantgræsser og korn. Hvis man er allergiker, kan det altså være en god idé at gøre haven fri for netop disse typer af græs.

Særligt de såkaldte prydgræsser, som elefantgræs går ind under, er med til at forlænge pollensæsonen i din have, idet de først blomstrer i sensommeren og efteråret. Prydgræsserne skal derfor især undgås, hvis man ønsker en allergivenlig have.

Allier dig med en havemand

Få en havemand og undgå allergi

Noget af det der kan tricke symptomerne hos græspollenallergikere, er at slå græs. Det er dog vigtigt, at man stadig holder sin græsplæne kort, da plænen på den måde ikke blomstrer. Det kan nemlig også være med til at forværre symptomerne.

Græsstrå har saft, som i mange tilfælde kan indeholde allergener. Idet græsstråene klippes over, vil en græspollenallergiker derfor hurtigt opleve symptomer som nyseanfald og kløende øjne. Græsset skal altså holdes kort, og det kan vi hos Hus og havehjælpen hjælpe dig med.

Dine hække samler desuden meget græspollen, og derfor vil mange græspollenallergikere opleve, at de får høfeber, når de klipper hækken, eller opholder sig tæt på den.

Hvis du for eksempel er græspollenallergiker, og gerne vil undgå kontakt med både din græsplæne og din hæk, kan vi hos Hus og havehjælpen vedligeholde din græsplæne og klippe din hæk, så du ikke kommer i unødvendig kontakt med det, der kan få din allergi til at blusse op.

Disse planter gør din have mere allergivenlig

Plant roser i haven og undgå allergi

Når man gerne vil gøre sin have mere allergivenlig, kan man desuden benytte planter, som bliver bestøvet af insekter, og har blomster, der er fyldte. Du kan derfor med fordel have disse planter i din have, hvis du er allergiker:

  • Roser
  • Anemone
  • Hortensia
  • Nellike
  • Levkøj
  • Valmuer
  • Hedelyng

Vi er din havemand i Hadsten og resten af Østjylland

Husoghavehjælpen er klar til at hjælpe dig

Vi står hos Hus og havehjælpen altid klar med gode råd og vejledning. Vi kan desuden hjælpe dig til en mere allergivenlig have, og vi kan vedligeholde den løbende, så du ikke skal i kontakt med noget, der forværrer dine allergisymptomer.

Hus og havehjælpen er din havemand i Hadsten, Hinnerup og resten af Østjylland, og vi sætter en ære i at gøre et godt og professionelt stykke arbejde med øje for detaljen samt fokus på miljøet og dig som kunde.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om os, og hvad vi kan hjælpe dig med. Du kan bruge kontaktformularen her på siden eller ringe til os på 60 17 75 26. Du kan også sende os en mail på mail@husoghavehjaelpen.dk.