god råd til haven i juni

De varmere temperaturer er så småt over os, og inden længe går vi ind i junimåned. Det betyder, hvis vejret tillader det, lange sommeraftener på terrassen og en god anledning til at bruge de varme dage i haven.

Det er nemlig en god idé at forberede haven på sommeren, når juni måned står for døren. Det betyder både græsslåning, hækklipning og ekstra opmærksomhed på køkkenhaven.

Hos de fleste af os bliver sommermånederne budt varmt velkommen. Dagene bliver længere og vejret bliver varmere. Det smitter af på vores humør, og gør alting lidt mere overskueligt.

Hvis du elsker at gå og pusle i din have, er der nogle ting, du med fordel kan gøre i juni måned. Hvis du blot bruger haven til afslapning, kan vi hos Hus og Have Hjælpen ordne det, så du blot kan holde dig til det sjove. Uanset hvem du er, får du her en lille guide over, hvad du med fordel kan gøre i haven i juni.

Tid til sommerblomster i krukker

blomster i krukker

I juni er nattefrosten forbi, og vi skal ikke længere være nervøse for, at vores sommerblomster ikke kan overleve natten over. Det er netop derfor, at juni måned er ideel at bruge til at plante sommerblomster i krukkerne på terrassen eller i kasserne på altanen.

Sommerblomster kan være alt lige fra margeritter til petunia, og de har det med at pynte rigtig flot i haven. Når du planter sommerblomsterne, er det vigtigt, at krukkerne har hul i bunden, så det overskydende vand har en mulighed for at løbe væk og blomsterne ikke drukner.

Som udgangspunkt skal sommerblomsterne kun have rent vand de første par uger. Derefter kan det være en fordel at vande med både vand og gødning. På den måde blomstrer de flotte og farverige blomster mest muligt, og det er samtidig med til at forlænge holdbarheden.

Juni måned er også et godt tidspunkt at plante din haves bed med sommerblomster. Det er vidunderligt at sidde på sin terrasse og nyde de farverige sommerblomster i havens bede. Der er mange forskellige typer af sommerblomster, der kan plantes i bede. Et godt råd er at pille de visne blomster af løbende, det kan nemlig være med til at forlænge blomstringen.

Hækklipning

Hvis du har en løvfældende hæk, kan det også være en god idé at klippe den i juni. Løvfældende hække er blandt andet:

 • Bøg
 • Lærk
 • Liguster
 • Tjørn

Hvis du har stedsegrønne hække, kan du roligt vente til sensommeren. Det kræver dog, at du huskede at klippe dem sidste år. Inden man går i gang med hækklipning, er det vigtigt, at man ved, hvordan man gør. Hækken skal altid være bredest nederst, og det kan være en fordel at trække en snor i den højde, som man ønsker hækken skal være. På den måde gør man nemlig hækklipningen nemmere for sig selv og sikrer sig et godt resultat.

Gode råd

 • Plant agurker og kål
 • Så rucola, squash og bønner
 • Giv græsplænen gødning
 • Vand dine nyplantede træer og buske
 • Fjern ukrudt
 • Slå græs
 • Høst krydderurter
 • Vand køkkenhaven
 • Fjern visne blomster fra havens planter

Er du på ferie i havens højsæson?

Få havehjælp mens du har ferie

Juli er havens højsæson, og selvom du gør en del for din have i juni måned, er det nødvendigt, at den også bliver passer i juli. Mange af os rejser sydpå i juli, og nyder de lidt varmere himmelstrøg. Haven står dog ikke stille, selvom man er på ferie, og det er de færreste af os, der synes det er sjovt at komme hjem til langt græs og ukrudt i lange baner.

Hos Hus og Have Hjælpen kan vi hjælpe dig med at passe på din have, når du selv er på ferie. Vi sørger for, at haven ser lige så flot og farverig ud, som den gjorde, da du forlod den. Så er du nemlig sikker på, at du ikke bekymrer dig om haven, når du er på ferie, men i stedet giver dig selv lov til at slappe af og holde fri.

Du kan læse mere om, hvad vi hos Hus og Have Hjælpen kan gøre for din have, mens du er på ferie her.