skal der ske noget nyt i haven

Et nyt år betyder ikke bare nytårsforsætter om vægttab og rygestop – for mange husejere betyder årsskiftet også tid til refleksion over planerne for haven. Hvad skal der ske i din have i år?

Drømmer du om et drivhus i haven?

er drømmen et drivhusNyttehaven har med Bonderøven fået et comeback, og i den forbindelse spiller et drivhus en stor rolle. Hvis du også har fået øjnene op for de fordele, der kommer med at dyrke sine egne grøntsager, så står du måske over for at ville investere i et drivhus.

Foråret er en rigtig god tid at investere i et nyt drivhus – så er de værste frostgrader nemlig væk, ligesom blæst og regn heller ikke er et problem. Det betyder, at det kan lade sig gøre at bygge et godt fundament til sit nye drivhus, og det bliver ikke blæst væk, før det står færdigt. Skynder man sig at få bygget drivhuset i det tidlige forår, står det også klar til at blive taget i brug allerede samme sæson.

Hvis du gerne vil have et drivhus færdigt til at tage i brug denne sommer, skal det være færdigt senest midt i april, når du kan begynde at sætte de første planter ud.

Ud over klassiske drivhuse, står orangerier og vægdrivhuse også tit på ønskelisten, og der gælder de samme gode råd til dem – foråret er en rigtig god tid til at bygge dem!

Mangler I en ny terrasse eller nye havemøbler?

En god plads i solen er guld værd om sommeren. Hvad enten formålet er solbadning eller plads til sommerens mange grillaftener, så er en god terrasse grundpillen i haven. Herfra udspringer mange af de mest hyggelige og huskeværdige stunder med familie og venner. En flot træterrasse eller måske en stensat terrasse?

Det bedste tidspunkt at gå i gang med større projekter som en ny terrasse er i foråret, således at det står færdigt til at tage i brug om sommeren, hvor man får maksimalt gavn af det nye område. Alternativt kan det være et godt sommerferieprojekt for familien – at bygge i sommerens varme kan næsten være for meget, men det kan også give anledning til nogle hyggelige stunder om grillen eller bålpladsen om aftenen, når dagens arbejde er overstået.

legeplads til boernene

Hvad med en lege- eller bålplads til børnene?

En flot legeplads ser ikke kun flot ud, men er også til stor fornøjelse for børnene. Bygger man en fed legeplads til børnene først, er de også underholdt hele sommerferien, mens man fortsætter med andre projekter i haven – det kunne for eksempel være en bålplads.

En bålplads danner rammerne for mange hyggestunder med familien i de lyse sommernætter eller kolde efterårsdage. Bålpladser er både gode til voksne og børn, og snobrød og skumfiduser er altid et hit. En bålplads kan også være et glimrende alternativ til en traditionel grill, når der skal laves mad udendørs.

Hus og Have Hjælpen kan give en hånd

Jeg elsker at hjælpe, hvor jeg kan. At sætte et drivhus op, bygge en terrasse eller en legeplads kan være store projekter at give sig i kast med – især hvis tiden er knap. Som handy- og alt-muligt-mand står jeg klar til at assistere eller overtage havens projekter, og jeg giver gerne mine tanker om mulighederne for jeres have, når jeg alligevel er der. Giv mig et kald, hvis I mangler arbejdskraften til at komme videre eller i gang med et projekt på telefon 60 17 75 26 eller send en mail til mail@husoghavehjaelpen.dk.