Oekologi i haven

Hos Hus og Have Hjælpen er vi miljøbevidste, og vi forsøger altid at finde mere miljørigtige løsninger, når vi arbejder i vores kunders haver. Megatrenden bæredygtighed er så småt ved at sprede sig til de private haver rundt om i det danske land.

Det er nemlig muligt at gøre sin have mere økologisk, ressourcebevidst og i overensstemmelse med naturen. Hos Hus og Have Hjælpen kan vi naturligvis hjælpe dig til en mere økologisk have, men der er faktisk også nogle ting, du selv kan gå i gang med, hvis du elsker at pusle rundt ude i haven i foråret og sommermånederne.

Udnyt havens ressourcer

Udnyt dit ukrudt

Det første skridt mod en mere økologisk have er at udnytte de ressourcer, som der i forvejen er i haven. I takt med at haven skal gøres mere økologisk, er det nemlig vigtigt, at man tænker i genanvendelse. Rigtig mange danskere bruger sprøjtemidler i haven for eksempelvis at undgå ukrudt. Du kan læse mere om ulemperne ved sprøjtemidler i haven i dette blogindlæg.

Der er nemlig ingen grund til at bruge sprøjtemidler, da man sagtens kan sikre sig en flot plæne og samtidig bekæmpe havens ukrudt ved hjælp af de ressourcer, man i forvejen har i sin have.

Havens ukrudt kan bruges som gødning til græsplænen, mens en lang række planter kan bekæmpe skadedyr. Derudover kan havens jord også genbruges flere gange og bruges til at plantning igen og igen.

Hårdt arbejde fremfor sprøjtemidler

Brug ikke sprøjtemidler

Sprøjtemidler er ofte den nemmeste metode at bruge, når man gerne vil bekæmpe sit ukrudt. Det er bare ikke hverken økologisk eller miljøvenligt. At få en økologisk have kræver derfor arbejde. Ukrudt skal bekæmpes med håndkraft – både for at undgå sprøjtemidler, men også for at kunne genanvende det til gødning.

Hvis man ønsker en økologisk have, skal man altså bruge kræfterne i haven ved at grave rødder og ukrudt op – og samtidig huske at holde det ved lige løbende. På den måde undgår man nemlig, at ukrudtet får rigtig fat, så rødderne kaster frø.

Hos Hus og Have Hjælpen tilbyder vi, at vedligeholde din have uden sprøjtemidler. På den måde slipper du for det hårde fysiske arbejde, der er forbundet med bekæmpelse af ukrudt, samtidig med, at du tager ansvar for miljøet.

Den økologiske køkkenhave

Økologisk køkkenhave

En køkkenhave er ikke blot økologisk. Den er også hyggelig, og giver muligheden for til dels at blive selvforsynende. Når man bruger grøntsager fra sin egen køkkenhave, ved man, hvor maden kommer fra, og man sikrer sig, at det ikke er fyldt med sprøjtemidler og andre giftstoffer, som nogle gange er tilfældet, når man køber sine grøntsager i supermarkedet.

Når man anlægger en økologisk køkkenhave, er det samtidig vigtigt at have tålmodighed. Resultaterne kommer ikke med det samme, og det kræver en del forberedelse. Man skal både lave en plan over hvilke planter og grøntsager, man vil så i sin køkkenhave og samtidig plante det på den rette måde.

For at køkkenhaven bliver økologisk, er det afgørende, at man benytter kompost. På den måde tilsætter man ikke køkkenhaven gift eller kunstig gødning.

En økologisk køkkenhave er en god måde, hvorpå man kan få mere økologi ind i hverdagen – og så er det tilmed billigere end at købe det færdigt.

Hus og Have Hjælpen får økologi ind i din have

Som tidligere nævnt tager vi hos Hus og Have Hjælpen i høj grad ansvar for miljøet. Vi tilpasser vores løsninger, så de bliver miljøvenlige. Derudover forsøger vi altid at vælge de mest bæredygtige løsninger, når vi arbejder med havehjælp.

Vi kan rådgive dig om, hvordan du får en mere økologisk have, og samtidig tilbyde at etablere økologien i din have. Der findes nemlig mange forskellige ting, man kan gøre i haven, når den skal være mere økologisk og bæredygtig.